دسته: مقالات روغن صنعتی

دسته‌بندی: مقالات روغن صنعتی

گیربکس صنعتی یک سیستم بسته و محصور است که انرژی مکانیکی را به یک واحد متحرک یا انتقال دهنده منتقل می کند. این سیستم سرعت و گشتاور چرخش را کند می کند. گیربکس های صنعتی با گیربکس های استاندارد متفاوت هستند ، زیرا مورد اول برای بیشتر به یک عمر طولانی و پایدار و ضریب ایمنی نیاز دارد. برای کنترل سرعت و گشتاور و تبدیل عملی آن ، یک جعبه دنده صنعتی نیروی مکانیکی را به یک ابزار رانندگی یا ابزار متحرک منتقل می کند. برخلاف گیربکس های جرمی ، جعبه دنده های صنعتی می توانند در یک دوره طولانی چندین کار را با سرعت بسیار بالا انجام دهند.

در این مقاله کوتاه به انواع گیربکس های صنعتی می پردازیم:

  • گیربکس Worm

یک گیربکس صنعتی ، به ویژه به صورت جعبه دنده Worm ، بیشتر برای کارهای سنگین استفاده می شود. در این نوع گیربکس یک میله استوانه ای (کرم) که از قسمت میانه دندادنه دار شده است با یک چرخ دنده در قسمت پایین میله به هم متصل که دندانهای آنها درون یکدیگر آمیخته است . گیربکس  Worm امکان تعیین سرعت چرخش و انتقال گشتاور بالاتر را برای مصرف کننده فراهم می کند. چرخ دنده های کرمی یا میله ای برای 90 درجه انتقال نیرو بسیار مناسب بوده و برای آسانسور و تسمه های نقاله استفاده می شود.

v drive schnittbild

  • گیربکس اریب (Bevel)

در این تو گیربکس چرخ دنده های اریب دارای دندانه های خمیده در انتهای سطوح مخروطی شکل هستند که روی یکدیگر قرار میگیرند. از گیربکس Bevel می توان برای چرخش شافتهای غیر موازی استفاده کرد و طیف وسیعی از کاربردها از جمله تجهیزات نورد و استخراج را دارد.

bevel

 

  • گیربکس مارپیچی یا حلزونی ( Helical)

گیربکس های مارپیچی چرخ دنده های دایره ای شکل هستند با دندانه ها مورب.  چرخ دنده های مارپیچی لرزش و صدای کمتری دارند و قادر به انتقال نیروی بیشتری هستند. این نوع چرخدنده های قادر هستند در زاویه عمودی یا موازی از یکدیگر قرار گیرند. حرکت چرخدنده ها به صورتی است که مخالف یکدیگر حرکت میکنند.

Helical

  • گیربکس سیاره ای (Pelanetary)

یکی از جدیدترین نوع گیریکس ها می باشد که یک چرخ دنده در وسط (مانند خورشید) قرار گرفته و مابقی چرخ دنده ها در اطراف آن (مانند سیاره) به آن متصل هستند. هردوی این چرخدنده ها به صورت یکه چرخ دنده بزرگ احاطه می شوند. این توع از چرخدنده ا در صنایع رباتیک و پرینتر های 3 بعدی استفاده می شود. استقامت و دقت بالا دو ویژگی محبوب Gearboxes Planetary است.

Planetary

از جمله روغنهای موجود در پترو صنعت برای انواع گیربکس های صنعتی می توان به زیر اشاره کرد

SHELL OMALA “G” RANGE FOR ENCLOSED INDUSTRIAL SPUR AND BEVEL GEARS
SHELL OMALA SPECIALITY RANGE FOR SPECIAL ENCLOSED INDUSTRIAL SPUR AND BEVEL GEARS APPLICATIONS
SHELL OMALA “W” RANGE FOR INDUSTRIAL WORM DRIVES

  • بهران بردبار
0

دسته‌بندی: مقالات روغن صنعتی

منظور از مایعات و مواد نگهدارنده هیدرولیک صنایع هوایی چسیت؟ این مایعات معمولاً از روغن های معدنی یا هیدروکربن های مصنوعی تشکیل شده اند که برای کاربردهای هیدرولیکی در هواپیما مورد استفاده قرار می گیرند. بسته به مایع هیدرولیک هواپیمایی ، ممکن است از آنها برای ترمز ، کمک فنر ، گیربکس یا سایر موارد استفاده شود. مواد نگهدارنده هواپیما چیست؟ آنها روان کننده هایی هستند که برای محافظت از هواپیماها ، از جمله موتورها و قطعات مورد استفاده قرار می گیرند. از مواد نگهدارنده هواپیما می توان برای مقاصدی مانند محافظت از هواپیما در برابر خوردگی یا روغن کاری آن در حین ذخیره سازی استفاده کرد. برای آشنایی بیشتر با این روان کننده ها صفحه بحث فنی ما در مورد روغن های نگهداری را بخوانید.

سیالات هیدرولیک صنایع هوایی در مقایسه با سایر سیالات از حساسیت بالاتری برخوردار هستند. این سیالات باید در برابر آتش مقاوم باشند زیرا در اثر بروز آتش نزدیکترین پایگاه ضد حریق حداقل 5 مایل فاصله خواهد داشت. پس تحمل بازده دمایی زیاد برای روغنهای هیدرولیک هواپیما بسیار اهمیت دارد و این سیالات باید دمای 53- تا 135 درجه سانتی گراد را تحمل کند که اکثر روغنهای هیدرولیک سایر کاربردها در این دما یا منجمد شده  و یا تبخیر می شوند.

AeroShell Fluid 41, AeroShell Fluid 4, AeroShell Fluid 3

AeroShell Fluid 61, AeroShell Fluid 12

 

0

دسته‌بندی: مقالات روغن صنعتی

زنجیرها یکی از مهمترین ابزار و عناصر جهت انتقال نیرو هستند، طول عمر و عملکرد یک رنجیر به طور قابل توجهی به روغنکاری اولیه و همچنین روغنکاری در سرویس های دوره ای آن بستگی دارد. بنابراین روغنکاری زنجیرها باعث افزایش طول عمر زنجیر و کاهش سایش خواهد شد. زنجیرها دائما تحت فشار هستند به عنوان مثال حمل و نقل، نوار نقاله، در صنایع خودرو و…. همگی این صنایع زنجیر بیشتر از  سایر ابزار تحت فشار قرار دارد، بنابراین نوع روانکاری که استفاده می شود بسیار حائز اهمیت است. زنجیرهای شما باید حتی در شرایط فشار زیاد نیز به طور مطمئن عمل کنند. شما همچنین انتظار دارید که آنها فقط با حداقل زمان خرابی مدت زیادی دوام بیاورند. بنابراین انتخاب روان کننده مناسب بسیار مهم است – چه برای روانکاری اولیه توسط تولید کننده زنجیره و چه برای روانکاری در حین کار. روان کننده ها  برای زنجیر تنها یک هزینه اولیه هستند، اما اثرات آن در جلوگیری از هزینه های ثانویه می تواند فوق العاده باشد.

زنجیره ها طیف وسیعی از کاربردها را ارائه می دهند ، به عنوان مثال به عنوان حمل و نقل ، رانندگی ، کنترل یا بلند کردن. بسته به نوع مورد استفاده ، آنها در طرح های مختلف وجود دارند ، به عنوان مثال. به عنوان غلتک ، بوش ، پین یا زنجیر دندانه دار معکوس. زنجیره غلتکی به دلیل همه کاره بودن رایج ترین طرح زنجیره ای است.

روش های محافظت از زنجیر

عمر زنجیره بستگی به شرایط روغن کاری دارد. علت اصلی سایش، فرسایش مواد از سوزن ها و پین هایی است که حلقه های زنجیر را به هم متصل می کنند. این باعث می شود که زنجیره ها در طول عمر مفید آنها کمتر شوند. علاوه بر اصطکاک و شرایط روانکاری در پیوندهای زنجیره ای، پارامترهای تعیین کننده سرعت سایش زنجیره های غلتکی، فشار سطح بین پین و بوش ، سرعت زنجیره ، مقاومت در برابر سایش مواد پین و بوش و هندسه محرک زنجیره ای  بستگی دارد(گام ، تعداد دندانه های چرخ دنده ، نسبت انتقال ، فاصله مرکز).

ویژگی های یک روغن زنجیر خوب
با توجه به این چالش ها، روان کننده ها برای زنجیرها باید دارای قدرت جذب فشار بالا به ویژه ویژگی های ضد سایش موثر باشند تا بتوان با وجود شرایط اصطکاک مخلوط ، سایش را در حداقل مجاز نگه داشت.
بسته به کاربرد خاص آنها ،روغن زنجیرها باید شرایط زیر را داشته باشند:
– حفاظت در برابر خوردگی
– ویژگیهای خیس شدن و پخش خوب
– چسبندگی بالا
– مقاومت حرارتی بالا
– قابلیت حل شدن در روانسازها
– تمایل کم به تبدیل شدن فراورده های کربن
– قابلیت استفاده در دمای پایین
– مقاومت متوسط
معیارهای انتخاب اضافی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
-الزامات درجه غذایی (H1 ، ISO 21469)
-سازگاری با محیط زیست (به سرعت تجزیه پذیر)
– کاهش صدا

روان کننده مناسب از زنجیرهای شما در برابر سایش زودرس محافظت می کند و عمر طولانی تری را به دست می آورد. که از جمله روغنهای زنجیری که شرکت پاک شیمی مهام به شما مشتریان عزیز ارائه خواهد داد شامل:

Kluber Klüberfood NH1 CH 6-120 SUPREME
Kluber Klüberfood NH1 CH 2-220 Plus
Kluber HOTEMP SUPER N PLUS
Kluber HOTEMP SUPER CH 2-100
Castrol LubeCon Series SYN 150
Castrol LubeCon Series 525
Castrol LubeCon Series 663

0

دسته‌بندی: مقالات روغن صنعتی

روغن تزانسفورمر: روغن ترانسفورماتور یا روغن عایق روغنی است که در دمای بالا پایدار بوده و از ویژگی های عایق الکتریکی عالی برخوردار است. از روغن ترانس در ترانسفورماتورهای غرق در روغن استفاده می شود، برخی از ترانس ها دارای اخازن های ولتاژ بالا هستند، مانند مخازن بالاست ( ballast ) لامپ ها فلئورسنتی و برخی از انواع سوئیچ ها و قطع کننده های ولتاژ بالا استفاده می شود. وظایف روغن ترانس عایق بندی ، جلوگیری از تخلیه الکتریکی و به عنوان یک ماده خنک کننده است. روغنهای ترانسفورمر یا ترانس اغلب پایه معدنی هستند اما با توسعه این صنعت امکان تولید روغنهای ترانس سنتزی نیز فراهم خواهد شد.

وظایف اصلی روغن ترانسفورماتور عایق کاری و خنک کردن ترانسفورماتور است. بنابراین باید استحکام دی الکتریک، رسانایی حرارتی و پایداری شیمیایی بالایی داشته باشد و باید این خواص را زمانی که برای مدت طولانی در دماهای بالا نگه داشته شود، حفظ کند. مشخصات معمول عبارتند از: نقطه اشتعال 140 درجه سانتیگراد یا بیشتر، نقطه ریزش 40- درجه سانتیگراد یا کمتر، ولتاژ شکست دی الکتریک 28 کیلو ولت (RMS) یا بیشتر. برای خنک کاری بهتر روغن ترانسفورمر در ترانسهای با قدرت بالا مخزن پر از روغن ممکن است دارای رادیاتورهای خارجی باشد که روغن از طریق آن با همرفت طبیعی به گردش در می آید. ترانسفورماتورهای قدرت با ظرفیت هزاران کیلوولت آمپر ممکن است دارای فن خنک کننده، پمپ روغن و حتی مبدل های حرارتی روغن به آب نیز باشند.

برای خشک کردن ترانسفورماتورهای قدرت تحت فرآیندهای طولانی با استفاده از خود گرمایش الکتریکی، اعمال خلاء یا هر دو  آنها استفاده می کنند، تا اطمینان حاصل شود که ترانسفورماتور قبل از وارد شدن روغن عایق کاملاً عاری از بخار آب است. این امر به جلوگیری از تشکیل کرونا (یک تخلیه الکتریکی است که در اثر یونیزاسیون سیالی مانند هوای اطراف یک هادی حامل ولتاژ بالا ایجاد می شود) و متعاقب آن شکست الکتریکی تحت بار کمک می کند.

ترانسفورماتورهای غرق در روغن داری محافظ یا  conservator  (مانند مخزن روغن) ممکن است دارای رله آشکارساز گاز (رله بوخهولز) باشند. این وسیله ی ایمنی تجمع گاز در داخل ترانسفورماتور را به دلیل وجود کرونا، گرمای بیش از حد و یا قوس الکتریکی داخلی تشخیص می دهد. با تجمع آهسته گاز یا افزایش سریع فشار، این دستگاه‌ها می‌توانند یک مدارشکن محافظ را خاموش کنند تا برق را از ترانسفورماتور خارج کنند. ترانسفورماتورهای بدون محافظ معمولاً مجهز به رله های فشار ناگهانی هستند که عملکردی مشابه رله بوخهولنز دارند.

 

Kandelweg Umspanner

انواع روغنهای ترانس

  •  روغنهای ترانس معدنی: 

روغنهای معدنی به طور گسترده در صنعت مورد استفاده قرار میگیرند و روغنهای پایه معدنی در ترانسفورمر بطور معمول موثر بوده و مورد استفاده قرار میگیرند اما روغنهای ترانسفورمر پایه معدنی دارای معایبی هستند که یکی از آنها نقطه اشتعال نسبتا پایین آن در مقابل برخی جایگزین ها است. اگر ترانسفورماتور روغن معدنی نشت کند، به طور بالقوه می تواند آتش سوزی ایجاد کند. قوانین آتش نشانی اغلب مستلزم آن است که ترانسفورماتورهایی که در داخل ساختمان استفاده می شوند از ترانسفورماتورهای نوع خشک بدون مایعات استفاده کنند. به همین دلیل اگر هم در داخل محیط خانه یا محوطه بسته قرار باشد از ترانسفورماتور روغنی استفاده شود از استرهای طبیعی و مصنوعی پنتااریتریتول تترا اسید چرب به عنوان یک جایگزین رایج برای روغن معدنی، به ویژه در کاربردهای پرخطر به دلیل نقطه آتش بالا که می تواند بیش از 300 درجه سانتیگراد باشد را تحمل کند، استفاده می شود.

موجود شامل:

Shell Diala

Nynas STANDARD GRADES

NYTRO LIBRA (IEC 60296, ED. 5) – STANDARD GRADE

NYTRO TAURUS (IEC 60296) ED. 5) – STANDARD GRADE

Mobilect 39

می شوند.

 

0

دسته‌بندی: مقالات روغن صنعتی

روغن هیدرولیک یا سیال هیدرولیکی یک مایع  واسطه است که توسط آن نیرو در ماشین آلات هیدرولیک منتقل می شود. مایعات هیدرولیکی متداول، بر پایه روغن معدنی یا آب هستند. نمونه هایی از تجهیزات که ممکن است از مایعات هیدرولیک استفاده کنند بیل مکانیکی و کفی ، ترمزهای هیدرولیک ، سیستم های فرمان قدرت ، سیستم انتقال قدرت خودکار ، کامیون های زباله ، سیستم های کنترل پرواز هواپیما ، بالابرها و ماشین آلات صنعتی هستند.

دسته‌بندی: مقالات روغن صنعتی

روغن موتور توربین هوایی:

روغن موتور توربین ، که بعضاً به آن روغن جت ، روغن توربو یا به اختصار TEO گفته می شود، روان کننده های مخصوصی هستند که برای پشتیبانی از عملکرد موتورهای توربین طراحی شده اند. موتورهای توربینی که برای اولین بار در دهه 1940 تولید شدند اکنون می توانند تقریباً در تمام هواپیماهای تجاری فعلی دیده شوند. در حالی که هواپیمایی محل اصلی خرید این روغن ها است ، کاربردهای دیگری نیز وجود دارد ، به ویژه در صنایع تولید نیرو ، جایی که از موتورهای توربین استفاده می شود. برخلاف موتورهای پیستونی ، که یک حرکت بالا و پایین را از یک پیستون به حرکت تبدیل می کنند ، موتورهای توربین با ترکیب هوای فشرده با واکنش شیمیایی از سوخت درون موتور ، پره های فن را به حرکت در می آورند. این بدان معنی است که موتورهای توربین به دمای بسیار بالاتری می رسند و همین امر باعث ایجاد نوآوری در روغن های موتور توربین (TEO) های معدنی و متعاقبا TEO های مصنوعی شده است.